Koreina.com toimii 100% uusiutuvalla energialla

Aiemmin tänä vuonna Yle uutisoi älylaitteiden ja tietokoneen käytön aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä. Sosiaalista mediaa selatessa, mielenkiintoisia artikkeleita lukiessa tai vaikkapa verkkokaupassa shoppaillessa Internetin aiheuttamat hiilidioksidipäästöt unohtuvat helposti.

Jokainen internetissä oleva sivusto ja palvelu vaatii kuitenkin toimiakseen palvelimen – tietokoneen, joka on aina päällä. Miljoonat internetiin kytketyt palvelimet vievät paljon sähköä. Lisäksi osa palvelimien käyttämästä energiasta muuttuu lämmöksi. Olet varmasti huomannut, että  sinunkin puhelimesi ja tietokoneesi lämpeävät, kun käytät sitä pitkään. Palvelimet eivät kuitenkaan saa lämmetä liikaa toimiakseen, joten myös niiden jäähdyttäminen vaatii energiaa, mistä syntyy lisää päästöjä.

Minimoimme Koreinan verkkokaupan olemassaolosta aiheutuvan hiilijalanjäljen ostamalla palvelintilamme kotimaiselta Shellit.orgilta, joka käyttää ainoastaan uusiutuvaa energiaa tarjoamiensa palvelimien virranlähteenä sekä myös muutoin toiminnassaan. Shellitin tavoite on olla Suomen ympäristöystävällisin palveluntarjoaja.

Käyttämämme tuulisähkö on peräisin Porin Energialta, joka tuottaa tuulivoimaa muun muassa Porin Tahkoluodon merituulipuistossa. Energiatehokas palvelimme sijaitsee kallion sisässä, missä peruslämpötila on vain 7 astetta. Näin ollen palvelinten jäähdyttämiseen käytettävä energia pystytään myös minimoimaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös

Kuukauden kampanjatuotteissa myös BYBI Acid Gold -kasvonaamio 20% edullisemmin!