Meidän tarinamme

Mistä Koreina sai alkunsa?

Mahtavaa, että olet löytänyt meidät ja päädyit lukemaan lisää meistä yrittäjistä ja yrityksemme Koreinan tarinasta. – Heljä & Katri, Koreinan perustajat.

Koreina on meidän kahden naisen verkkokauppayritys ja tavoitteenamme on kannustaa vastuullisempiin kosmetiikkavalintoihin. Idea Koreinasta sai alkunsa kolme vuotta sitten rakkaudesta eläimiin, jolloin päätimme ottaa valikoimaamme vain eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Nykyään huomioimme myös muut kosmetiikan vastuullisuusnäkökulmat.

Me yrittäjät olemme lapsuudenystäviä  ja sen lisäksi meitä yhdistää kiinnostus kosmetiikkaan ja vastuulliseen kuluttamiseen. Yksi meille erityisen tärkeistä asioista on eläinten hyvinvointi. Kolme vuotta sitten juttelimme siitä, että kuinka vaikeaa on löytää varmuus siihen, että kosmetiikkabrändi on eläinkokeeton. Mietimme, että olisipa kauppa, joka myisi ainoastaan eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Ja vielä sellainen, jossa valikoima ei painottuisi pelkästään luonnonkosmetiikkaan. Ja näin saimme idean perustaa Koreinan ja avasimme verkkokaupan huhtikuussa 2016.

Ydinarvomme eläinkokeettomuus

Yksi ydinarvoistamme on, että kaikki myymämme kosmetiikka on eläinkokeetonta. Selvitämme asian tarkasti ennen tuotemerkin lisäämistä valikoimaamme. Eläinkokeeton yritys ei testaa valmiita tuotteita tai niiden raaka-aineita eläimillä. Se ei myöskään hyväksy eläinkokeita kolmansilta osapuolilta, kuten raaka-aineiden toimittajilta. EU:ssa kosmetiikan eläinkokeet ovat olleet kiellettyjä jo jonkin aikaa. Siitä huolimatta EU:ssa tuotteitaan myyvä yritys voi myöntyä eläinkokeisiin myymällä tuotteitaan Kiinassa, missä eläinkokeita yhä tehdään suurelle osalle maahantuotavasta kosmetiikasta. Täysin eläinkokeettomuuteen sitoutunut yritys siis ottaa vastuun asiasta kaikessa toiminnassaan, myös markkina-alueiden valinnassa. On ollut mahtavaa huomata, että viime aikoina Kiina on ottanut merkittäviä askelia parempaan suuntaan. Heillä ja muulla maailmalla on kuitenkin vielä matkaa totaaliseen kosmetiikan koe-eläinkieltoon.

Näihin vastuullisuusnäkökulmiin keskitymme eläinkokeettomuuden lisäksi

Vastuullinen kosmetiikka on myös paljon muutakin kuin eläinkokeetonta. Tärkeintä vastuullisuudessa kuitenkin on se, että kyse ei ole mustavalkoisesta asiasta. Jokainen lähestyy vastuullista kuluttamista omasta näkökulmastaan. Pyrimme koko ajan löytämään tuotemerkkejä, jotka täyttävät eläinkokeettomuuden lisäksi myös vähintään yhden toisen vastuullisuusnäkökulman.

Haluamme, että jokaisen olisi helppo löytää arvojensa mukaista kosmetiikkaa. Toimivien kosmetiikkatuotteiden ja itselle tärkeiden asioiden suhteen ei pitäisi joutua tekemään kompromisseja. Helpotamme juuri sinun arvojesi mukaisen kosmetiikan löytämistä verkkokauppamme vastuullisuusfilttereillä, joita kehitämme parhaillaan. Seuraavat vastuullisuusfiltterit tulevat käyttöön vähitellen:

  • Sertifikaatit (käytössä jo Leaping Bunny, PETA, Ecosert)
  • Vegaaninen (käytössä)
  • Luonnonkosmetiikka (käytössä)
  • Luomukosmetiikka (tulossa)
  • Muoviton (tulossa)
  • Palmuöljytön (tulossa)
  • Sosiaalinen vastuu (tulossa)
  • Kotimainen tuotanto (tulossa)

Voit käyttää vastuullisuusfilttereitämme jokaisessa tuoteosastossa klikkaamalla ”Suodata”-painiketta. Filttereiden avulla voit rajata näkyviin vain ne tuotteet, jotka vastaavat arvojasi.

Kiitos, että tutustuit yrityksemme tarinaan! Tutustuthan myös valikoimaamme täällä.