Riittääkö meikkivoiteen suojakerroin suojaamaan auringolta?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Aurinkoisella säällä ihon suojaaminen UV-säteilyltä on ensiarvoisen tärkeää sekä matkustaessa että keväisin ja kesäisin myös Suomessa. Riittävä aurinkosuojakerroin suojaa ihoa palamiselta ja punoitukselta. Aurinkovoiteen levittäminen erikseen meikin alle voi tuntua työläältä, ja moni huomaakin silloin meikkivoiteestaan jo löytyvän suojakertoimen. Riittäisikö meikkivoiteen suojakerroin suojaamaan ihon haitallisilta UV-säteiltä?

Yksinkertainen vastaus on, että ei riitä ja kohta tiedät miksi.

Tämän vuoksi meikkivoiteen aurinkosuojakerroin ei riitä suojaamaan auringolta

Ennen varsinaisia syitä sinun on hyvä tietää pari perusasiaa aurinkosuojista. Aurinkosuojakertoimen sisältävissä tuotteissa UV-suojana voidaan käyttää joko kemiallista tai fysikaalista suojaa. Molemmat suojaavat sekä UVB- että UVA-säteitä vastaan. Näitä voidaan siis käyttää sekä aurinkovoiteissa että meikkituotteissa.

Kemialliset UV-suojat toimivat imemällä UV-säteet itseensä. Imettyään säteet niistä saatu energia muuntuu lämmöksi ja vapautuu iholle. Fysikaaliset suojat sen sijaan muodostavat iholle suojaavan kerroksen, jota UV-säteet eivät pysty läpäisemään. Ne toimivat kuin peili ja heijastavat sekä UVA- että UVB-säteet pois päin iholta. Luonnonkosmetiikassa käytetään ainoastaan fysikaalisia suojia.

Sillä, onko meikkivoiteen tai muun meikkipohjatuotteen sisältämä suoja kemiallinen tai fysikaalinen ei ole tehokkuuden kannalta juurikaan väliä. Kumpikaan niistä ei kuitenkaan riitä suojaamaan auringolta pelkästään meikkivoiteeseen lisättynä.

Syy 1. Meikkivoiteissa käytetty suojakerroin ei ole riittävän suuri

Meikkivoiteissa käytettävä suojakerroin (SK) vaihtelee yleensä SK 15-20 välillä. Aurinkosuojan olisi kuitenkin suositeltavaa olla vähintään SK 30, jotta sillä olisi vaikutusta. Suomessakin UV-säteily on todella voimakasta erityisesti klo 11-15.

Meikkipohjatuotteissa ei voida käyttää tarpeeksi suuria määriä aurinkosuojakerrointa kasvattavia raaka-aineita, jotta koostumus säilyisi miellyttävänä ja riittävän peittävänä.

Syy 2. Aurinkosuojatuotetta pitää lisätä parin tunnin välein

Aurinkovoidetta tulee lisätä parin tunnin välein, jotta sen teho säilyy. Meikkivoidetta ei kuitenkaan voi lisätä loputtomiin. Sen sijaan aurinkovoiteen lisääminen kevyesti ja vähitellen meikin päälle onnistuu.

Näistä syistä huolimatta ei kuitenkaan pidä ajatella, että meikkivoiteiden suojakerroin olisi turha – päinvastoin: yhdessä käytettyinä aurinkovoide ja suojakertoimen sisältävä meikkivoide muodostavat tehokkaan suojan UV-säteitä vastaan.

Aurinkosuojakertoimen sisältäviä meikkituotteita[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös

Kuukauden kampanjatuotteissa myös BYBI Acid Gold -kasvonaamio 20% edullisemmin!