Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoito – ethän tee näitä virheitä?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Rasvoittuva iho voi olla varsinainen vitsaus; huolellisestikin tehty meikkipohja alkaa kiiltää hetkessä ja luomivärisävyt kertyvät luomivakoon. Kuulostaako tutulta? Rasvoittuvankin ihon hoidossa voi onnistua välttämällä ainakin näitä viittä virhettä.

Rasvoittuvan ihotyypin tunnistaa seuraavista:

  • iho on tuntuu öljyiseltä ja kiiltää varsinkin kasvojen T-alueelta (otsa, nenä, leuka)
  • iho voi olla rakenteeltaan paksuhko tai paksu
  • finnejä ja muita epäpuhtauksia ilmestyy helposti
  • ihohuokoset voivat olla laajentuneet

VIRHE 1: Peset ihoa liikaa tai liian kuivattavilla puhdistustuotteilla

Rasvoittuvan ihon puhdistaminen on tärkeää, mutta liika on liikaa tässäkin. Toistuva peseminen ja liian tehokkaiden puhdistustuotteiden käyttö kuivattaa ihon pintaa ja vahingoittaa hydrolipidikalvoa eli ihon pinnalla luonnostaan olevia vesi- ja lipidiseoksia. Sen seurauksena rasvoittuva ihokin voi olla pintakuiva tai hilseillä. Liiallisen puhdistuksen vuoksi iho voi myös alkaa tuottamaan enemmän talia kompensoidakseen ihon luonnollisen kosteustasapainon järkkymistä.

Rasvaiselle iholle sopivia puhdistustuotteita:

Sulfaatiton ja antiseptista teepuuta sisältävä Odyliquen Lemon ja Tea Tree Wash sopii rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.Tai jos iho on jo ehtinyt alkaa hilseillä, on kosteuttavampi puhdistustuote (kuten Odyliquen Silk Touch Cleanser) kannattava ostos.

VIRHE 2: Et käytä kosteusvoidetta

Myös rasvoittuva iho tarvitsee kosteutusta. Liian paksujen voiteiden käyttöä tulisi välttää, etteivät ihohuokoset tukkeudu. Kevyet, öljyttömät sekä alkoholittomat kosteusvoiteet ovat sen sijaan sopivia.

Sopiva kosteusvoide rasvoittuvalle iholle:

Kevyt Odyliquen Timeless Rose -kosteusvoide imeytyy helposti ja auttaa ihoa uusiutumaan. Tämä kosteusvoide toimii myös samalla silmänympärysvoiteena!

VIRHE 3: Skippaat kasvoveden

Kasvovettä ei kannata karsia ihonhoitorutiinista, sillä se auttaa kosteusvoidetta imeytymään iholle paremmin. Rasvoittuvalle iholle sopivat kosteusvoiteet ovat kevyitä, joten niiden tehokkaan imeytymisen varmistaminen on tärkeää.

Sopiva kasvovesi rasvoittuvalle iholle:

Odyliquen Citrus Super Tonic -kasvovesi vähentää talin eritystä ja uudistaa ihoa.

VIRHE 4: Käytät liian tehokasta tuotetta koko kasvojen iholle

Usein ihmiset, joilla on rasvoittuva iho, käyttävät koko kasvojen alueella liian tehokasta täsmähoitotuotetta. Nimensä mukaisesti täsmähoitotuotetta tulisi käyttää vain suoraan epäpuhtauksien päälle tai muuten ihon kunto huononee entisestään liiallisen kuivumisen vuoksi.

Sopiva täsmähoitotuote rasvoittuvalle iholle:

Odyliquen antimikrobinen Spot On -seerumi rauhoittaa tulehtunutta ihoaluetta ja nopeuttaa paranemista.

VIRHE 5: Unohdat kuorinnan

Rasvaisen ihon hoidossa kuorinta on tärkeää, mutta rakeisten kuorinta-aineiden sijaan valitse hellävaraisempi entsyymi- tai hedelmähappokuorinta.

Auttoivatko vinkit sinua? Tutustu Odyliquen tuotteisiin klikkaamalla painiketta![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Minäpä tutustun!” color=”black”][/vc_column][/vc_row]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös