Miten löytää täydellisen sävyinen huulipuna?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Verkkokaupat ja kivijalkamyymälät ovat pullollaan toinen toistaan upeampia huulipunasävyjä. Juuri itsellesi sopivan sävyn löytäminen voi olla haastavaa. Kenties olet jopa päätynyt ostamaan huulipunan, joka näyttää upealta tuubissa, mutta huulillasi jotenkin oudolta. Tämä johtuu siitä, ettei sävy imartele ihonsävyäsi.

Täydellisen huulipunasävyn metsästys alkaa ihosi pohjasävyn selvittämisestä. Erilaisia ihon pohjasävyjä on kolme: kylmä, neutraali ja lämmin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7973″ img_size=”full”][vc_column_text]

Kuvat: Shutterstock

Sävyltään kylmään taittava iho vivahtaa usein pinkkiin ja punoittaa herkästi. Auringossakin iho todennäköisemmin punertuu kuin ruskettuu. Esimerkiksi kuvassa vasemmalla olevalla Amanda Seyfriedillä on viileäsävyinen iho.

Lämminsävyinen iho on pohjasävyltään kellertävä tai jopa oliiviseen vihreään taittava. Yleensä iholtaan lämminsävyiset ihmiset myös ruskettuvat helpommin. Blake Lively (kuvassa oikealla) on selvästi lämminsävyinen ja keltapohjainen iho.

Neutraalisävyinen iho ei varsinaisesti taita punaiseen eikä keltaiseen. Sanotaankin, että neutraalinsävyisen ihon pohjasävy on beige. Emma Watsonilla on neutraalinsävyinen iho.

Miten selvitän ihoni pohjasävyn?

Katso verisuonia ranteissasi. Jos verisuonesi näkyvät sinisinä tai violetteina olet pohjasävyltäsi viileä. Jos verisuonesi sen sijaan ovat vihreät, olet lämminsävyinen. Jos näet sekä vihertävää että sinertävää olet ihonsävyltäsi neutraali.

Voit myös tutkia ihosi pohjasävyä pukemalla päällesi puhtaanvalkean paidan ja tarkastelemalla ihoasi sitä vasten. Viileänsävyistä ihoa imartelevat usein hopeat korut ja vastaavasti lämminsävyistä ihoa vasten kultaiset korut näyttävät parhaimmalta.

Huulipuna viileäsävyiselle iholle

Viileällä ihonsävyllä toimivat parhaiten siniseen taittavat huulipunat. Sääntö pätee sekä nudepunissa että kirkkaissakin sävyissä. Oranssiin vivahtavia sävyjä kannattaa välttää.

Kesäisin viileäsävyisenkin iho voi saada lämpimiä vivahteita rusketuksen ansiosta, jolloin myös koralliset punat voivat näyttää upealta.

Viileän sävyiselle iholle sopivia huulipunia:

LASplash Wickedly Divine Liquid Lipstick – Dragons Blood (eläinkokeeton, PETA-sertifioitu)

100% Pure Anti Aging Huulipuna – Primrose (vegaaninen, luonnolliset ainesosat, eläinkokeeton)

Huulipuna lämminsävyiselle iholle

Oranssiin taittavat punasävyt näyttävät upeilta lämmintä ihonsävyä vasten. Valitse siis värejä, jotka ovat todella punaisia tai oranssiin vivahtavia. Koralli, kirkkaanpunainen ja lämmin nude sopivat aina lämminsävyiselle iholle.

Lämpimän sävyiselle iholle sopivia huulipunia:

OFRA Liquid Lipstick – Ultimate Red (vegaaninen, eläinkokeeton, Leaping Bunny -sertifioitu

OFRA Liquid Lipstick – Surfers Paradise (vegaaninen, eläinkokeeton, Leaping Bunny -sertifioitu)

Huulipuna neutraalille iholle

Neutraalin ihonsävyn omaavat ihmiset täyttävät lähes aina hyvältä missä tahansa sävyssä. Jos ihosi siis on neutraali voit vapaasti valita joko lämminsävyisen tai viileäsävyisen huulipunan. Voit valita esimerkiksi vaatteidesi sävymaailmaan sopivan huulipunan.

Miten tunnistan taittaako huulipuna siniseen vai oranssiin?

Miten ihmeessä huulipunan vivahteet tunnistaa? Eri sävyt näyttävät usein tuubissa lähestulkoon identtisiltä. Paras keino tunnistaa huulipunien todelliset vivahteet on vertailla sävyjä vierekkäin iholla. Erityisesti nudepunien ero korostuu kädelle mallattuna, jolloin takuulla jokainen näkee taittaako sävy viileään siniseen vai lämpimään oranssiin.

Olipa ihosi sävy mikä tahansa tärkeintä on valita sellainen huulipuna, jossa tunnet itsesi kauniiksi ja itsevarmaksi. Hymyilevä ihminen näyttää aina upealta missä tahansa huulipunasävyssä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös