Hyaluronihappo – ihonhoidon ihmeaine (mikä, miksi ja kenelle)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hyaluronihappo on yksi ihonhoitotuotteiden puhutuimmista ainesosista – eikä suotta, sillä se on tutkitusti todella tehokas ihon kosteuttaja.  Tämä lehdissä ja sosiaaisessa mediassa tiheään vilahteleva ainesosa pystyy vetämään puoleensa vettä ja säilömään sitä 1000-kertaisesti oman painonsa verran.  Tuote toimii ihonhoidossa kuin kosteusmagneetti ja sitä voikin kutsua ihonhoidon ihmeaineeksi. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin, mikä hyaluronihappo oikein on, millaisia ihmeitä se tekee iholle ja kenelle se erityisesti sopii.

Mitä on hyaluronihappo?

Hyaluronihappo eli hyaluronaani (eng. hyaluronic acid, HA) on ihon sarveissoluja sitova isokokoinen sokerimolekyyli (mukopolysakkaridi).

Hyaluronihappoa esiintyy elimistössä luonnostaan. Se ylläpitää ihon kimmoisuutta ja toimii voiteluaineena nivelten välissä. Ainesosan nimessä olevan “-happo”-päätteen ei pidä antaa hämätä, sillä kyseessä on hellävarainen, hoitava ja täysin turvallinen ainesosa.  Hyaluronihappoa ei pidä myöskään sekoittaa ihoa kuoriviin AHA-, BHA- ja PHA -happoihin. Hyaluronihapon määrä kehossa vähenee iän myötä. Sen väheneminen on syynä ikääntyessä syntyviin juonteisiin ja ihon kuivuuteen.

Miten hyaluronihappo vaikuttaa ihoon?

Hyaluronihappomolekyyli on luonnostaan isokokoinen ja jää sen vuoksi vaikuttamaan ihon pintakerroksiin.

Lisäksi kauneuspiireissä puhutaan usein rinnakkain hyaluronihapon kanssa pienimolekyylisestä hyaluronihaposta (eng. sodium hyaluronate), jolloin kyse on itseasiassa natriumhyaluronaatista eli hyaluronihapon suolasta.

Vaikutukseltaan natriumhyaluronaatti on yhtälailla kosteuttava, mutta pienemmän molekyylirakenteensa vuoksi se pääsee imeytymään syvemmälle ihoon.

Hyaluronihapon vaikutukset ihon pinnassa

  • Ihon pinta näyttää sileämmältä, mahdollinen karheus ja ei-toivottu tekstuuri tasoittuu
  • Ihon pinnan suojakerros vahvistuu – kuiva iho tulehtuu helpommin ja on altiimpi vauroioille
  •  Auttaa nopeasti ihon pintakuivuuteen

Natriumhyaluronaatin vaikutukset syvemmällä ihossa

  • Kosteuttaa ihoa syvempia osia, jolloin iho näyttää kokonaisvaltaisesti kiinteämmältä syvemmät juonteet ja rypyt vähenevät
  • Kuljettaa muita ihonhoitotuotteiden hoitavia ainesosia ihon pintakerroksen läpi

Tärkeää on muistaa, etteivät hyaluronihapon tai natriumhyaluronaatin vaikutukset ole pysyviä. Mikäli lopetat ainesosan käytön ihonhoidossasi, hälvenevät tuotteen tuomat vaikutukset ajan myötä myös iholtasi. Sen takia hyaluronihappo kannattaa ottaa osaksi säännöllistä ihonhoitorutiinia.

Kenelle hyaluronihappo sopii?

Hyaluronihappo sopii kaikille ihotyypeille. Erityisesti kuiva-ihoiset,  pintakuivuudesta kärsivät, ekseemaan taipuvaiset ja herkkäihoiset hyötyvät ainesosan superkosteuttavasta ominaisuudesta.  Lisäksi hyaluronihappoa sisältävät tuotteet ovat ehdottomasti suositeltavia ikääntyvälle iholle.

Vaikka ihosi olisi rasvoittuva, sekin kaipaa kosteutta. Kosteusköyhä  iho alkaa tuottaa ylimääräistä talia kompensoidakseen iholta puuttuvaa kosteutta. Ilman kosteutusta rasvoittuvan ihon omaava ajautuu helposti kierteeseen, jossa iho kuivuu lisää ja sen vuoksi rasvoittuu entisestään. Hyaluronihappo seerumina, kasvosuihkeena tai muussa kevyessä muodossa on  siis juuri sopiva myös rasvoittuvalle iholle.

Hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita löytyy laidasta laitaan ja esiintyypä ainesosaa myös meikeissä, sillä se tuo täytelöittävän vaikutuksen esimerkiksi huulikiiltohin. Meidän valikoimasta löydät BYBI Beautyn hyaluronihapposuihkeen, jolla ylläpidät ihosi kosteustasapainoa helposti. Suihkeessa on myös lisättyä on aloeta ja levää, jotka auttavat rauhoittamaan kuivuuden vuoksi ärsyyntynyttä tai muutoin herkkää ihoa.[/vc_column_text]

[vc_column_text]Käytätkö sinä hyaluronihappoa ihonhoidossa?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös