DIY lattiakaivosuodatin – Näin estät glitterin pääsyn suihkun viemäriin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kesän ja festareiden lähestyessä glittervillitys tekee jälleen tuloaan. Glitterin poistaminen voi kuitenkin olla työlästä – varsinkin, jos olet päätynyt käyttämään glitteriä hiuksissasi. Glitter ei kuitenkaan saisi päätyä poistettaessa viemäriin.

Perinteiset glitterit koostuvat pääosin muovista.  Myös suurin osa suurin osa markkinoilla olevista  “biohajoavista” glittereistä sisältää jonkin verran muovia eivätkä siten ole täysin biohajoavia. Myöskään näiden glitterien ei kuulu valua viemäreiden kautta vesistöihin.

Mikromuovien, eli pienten muovipartikkeleiden kertyminen meriin on huolestuttavaa. Mikromuovijäte on suuri ongelma, sillä meriin ja muihin vesistöihin päätyessään se joutuu kalojen, muiden merenelävien sekä lintujen vatsaan aiheuttaen vakavia ongelmia. Hanaveden ja syömämme ruuan kautta mikromuovit päätyvät myös ihmisten elimistöön. Pieniä, alle 5mm kokoisia mikromuovipartikkeleita on merissä jo 500 kertaa enemmän kuin tähtiä galaksissamme Linnunradalla

On siis todella tärkeää varmistaa, että glitter päätyy viemärin sijaan sekajäteroskikseen. Kasvoiltasi voit poistaa suurimman osan glitteristä kosteuspyyhkeen avulla. Jos kuitenkin joudut pesemään glitteriä pois myös suihkussa, tällä vinkillä saat estettyä glitterin pääsyn viemäriin.

Tarvitset vain sakset ja rikkinäiset sukkahousut.

1. Leikkaa sukkahousujen jalkaterästä putkilomainen pala ja pujota se irrotetun viemärinkannen ympärille

2. Käännä ylijäävä osa sukkahousukangasta kannen alle ja laita kansi takaisin paikoilleen

Sukkahoususuodatin viemärin kannen päälle vedettynä päästää veden lävitseen normaalia hitaammin. Käytä suihkua tarvittaessa pois päältä, jotta vesi ehtii mennä sukkahousukankaan lävitse. Voit kuitenkin olla varma, että pienimmätkin glitterhiukkaset jäävät kiinni kankaaseen eivätkä valu veden mukana.

Tiheäneuloksiset sukkahousut nappaavat talteen pienikokoisenkin glitterin. Yksistä rikkinäisistä sukkahousuista saat tehtyä useampia suodattimia glitterille.

Piditkö vinkistä? Jaathan sen sosiaalisessa mediassa.

 

Glittereitä festarimeikkiin

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös

Kuukauden kampanjatuotteissa myös BYBI Acid Gold -kasvonaamio 20% edullisemmin!